Velkommen til Zornmuseet i Mora

Zorn-museet i Mora er et av Sveriges mest populære kunstmuseer. Museet er viet til Anders Zorn (1860-1920) og kan skilte med verdens største samling av kunstverk av kunstneren. Et utvalg av Zorns akvareller, oljemalerier, skulpturer og etsninger er alltid utstilt, ofte sammen med kunst og håndverk fra kunstnerens egne samlinger. Et par ganger i året arrangeres det midlertidige utstillinger i en av museets to etasjer. Anders Hansers populære lysbildefremvisning om Zorn vises daglig i filmrommet.

Ved siden av museet ligger Zorngården, bygget og møblert av Anders Zorn og kona Emma på tiden av forrige århundre. Det tilbyr guidede turer i et kunstnerhjem utenom det vanlige.

En kilometer fra Zornmuseet finner du Zorns gamle gård, Sveriges fremste samling av gamle tømmerhus. I Tidsresan – et historieeventyr, kan barn og voksne følge den dramatiske utsikten over miljøet, inkludert å prøve aktiviteter. Alderdommen i Zorn er Tekstilkammeret, der kostymer og tekstiler fra Siljans landskap vises. Det er også en liten gammeldags handelsstand. Zorns gamle gård og Tekstilkammeret holdes åpne om sommeren.

Zorns villmarksstudio Gopsmor ligger i Österdalsälven mellom Mora og Älvdalen og vises under utvalgte sommerdager.

Besøk gjerne nettsiden vår, zorn.se, for mer informasjon om aktuelle utstillinger, åpningstider og priser.

Lurer du på noe?