Velkommen til Zornmuseet i Mora

Minnesåret 2020 tilbyr Zorn-museet en sommerutstilling med det beste vi har av Anders Zorns verk. Her er alt du kan forvente å møte av den svenske superstjernen og selvfølgelig noen av maleriene som nå hører til ikonene i vår kunsthistorie. Utstillingen består av en serie portretter av Zorn, noen av dem tegnet, malt og fotografert av ham selv, andre av medkunstnere. Velkommen til en utstilling der Zorn er i fokus!

Zorn-museet i Mora er et av Sveriges mest populære kunstmuseer. Museet er viet til Anders Zorn (1860-1920) og kan skilte med verdens største samling av kunstverk av kunstneren. Et utvalg av Zorns akvareller, oljemalerier, skulpturer og etsninger er alltid utstilt, ofte sammen med kunst og håndverk fra kunstnerens egne samlinger. Et par ganger i året arrangeres det midlertidige utstillinger i en av museets to etasjer. Anders Hansers populære lysbildefremvisning om Zorn vises daglig i filmrommet.

Ved siden av museet ligger Zorngården, bygget og møblert av Anders Zorn og kona Emma på tiden av forrige århundre. Det tilbyr guidede turer i et kunstnerhjem utenom det vanlige.

En kilometer fra Zornmuseet finner du Zorns gamle gård, Sveriges fremste samling av gamle tømmerhus. I Tidsresan – et historieeventyr, kan barn og voksne følge den dramatiske utsikten over miljøet, inkludert å prøve aktiviteter. Alderdommen i Zorn er Tekstilkammeret, der kostymer og tekstiler fra Siljans landskap vises. Det er også en liten gammeldags handelsstand. Zorns gamle gård og Tekstilkammeret holdes åpne om sommeren.

Zorns villmarksstudio Gopsmor ligger i Österdalsälven mellom Mora og Älvdalen og vises under utvalgte sommerdager.