Camping i Sverige – for en ferie full av muligheter

adventure-1851092_1280

Camping i Sverige blir bare mer og mer populært. Det er kanskje ikke så rart når man tenker på den følelsen av frihet man har med et telt, en campingvogn eller en bobil. Som kanskje det eneste landet i verden er på grunn av den flotte allemannsretten, faktisk mulig å campe hvor som helst i Sverige. Denne gir oss lov til å slå opp telt akkurat der vi ønsker, så lenge det ikke er inne på en privat tomt. Med mer enn fire hundre og femti campingplasser fordelt over hele Sverige, så velger de fleste av oss likevel komforten vi finner på disse campingplassene. Dere kan velge å dra på camping i svenske Lappland og nyte midnattssolen, eller legge turen til en campingplass utenfor Stockholm for å kombinere storby- og campingliv. Med camping i Sverige er mulighetene mange.

Camping og årstidene

I Sverige er sesongene nesten de samme som her i Norge, men likevel begynner vårsesongen gjerne litt tidligere i den sørlige delen av landet. Det er derfor mulig å dra på campingtur allerede fra begynnelsen av april, dersom man velger å legge turen til Skåne eller Småland. De fleste campingplassene åpner for gjester allerede i mars, og fordelen ved å reise litt utenfor høysesongen er lavere priser og ikke minst flere valgmuligheter. Kjører dere med egen bobil eller campingvogn, så kommer dere enkelt rundt og kan oppleve mye av det camping i Sverige har å by på. Har dere ikke egen vogn eller telt, er det også mulig å leie en «stuga». Her får dere de samme bekvemmeligheter som på et hotellrom, men kan samtidig nyte friheten på campingplassen og dennes fasiliteter.

Camping i Sverige er fantastisk om sommeren

camping sverige teltOm sommeren er det fantastisk å være på camping i Sverige. Mange mennesker, som alle liker å kose seg. Særlig for barna er camping i Sverige et paradis med svømmebasseng, attraksjoner og mange andre unger de kan leke med. I tillegg er dere som regel tett på mange severdigheter og kan dra på utflukt i løpet av dagen og kose dere etterpå hjemme i «stugan», campingvognen eller bobilen. På vestkysten kan du kombinere bylivet i Göteborg med Bohuslänskysten og skjærgården, de mange koselige landsbyene langs kysten og mye god mat. Kjører dere sørover kommer dere til Skåne, kjent for storbyen Malmø og sin flotte natur samt den storslåtte Øresundsbroen. Det er liten tvil om at uansett hvor du reiser i Sverige, så finner du en campingplass av høy kvalitet.


Göteborg liseberg

Mulighetene er mange

Camping i Sverige har mye å by på og fordelene ved å reise dit er mange. Det er relativt kort reisevei, det er billig og vi nordmenn liker oss der. I Sverige er det enkelt å finne en campingplass som ligger ved en strand eller en idyllisk innsjø, men visste du at camping i Sverige også er et paradis for de som er kulturelt interessert? I Gøteborg finner du det berømte kunstmuseet, Liseberg, Gøtakanal og den fantastiske skjærgården. Innenfor en rimelig kjøreavstand finnes det flere campingplasser som dere kan bruke som et godt utgangspunkt til å utforske denne spennende byen. Lengre sørover kommer vi til Falkenberg og Halmstad med sine fine strender og kort vei til shoppingstedet over dem alle, nemlig Ullared.

Inne i landet finnes et paradis for alle som elsker å fiske og særlig ved Vaxjö og Alvesta er det populært å reise for å fiske, padle i kano og nyte naturen. Området er mye annet enn innsjøer. Her kan man få med seg mange historiske severdigheter som Teleborg Castle, Kronobergs Slottsruin og ikke minst katedralen i Vaxjö.

Skåne – et av de vakreste steder for camping i Sverige

En av de vakreste delene av Sverige finner dere helt i sør, nærmere bestemt i Skåne. Her ligger det også mange campingplasser med gode fasiliteter for hele familien, og samtidig får man nærhet til vakre sandstrender, storby og flott natur. I Skåne er det mye å se på, blant annet den pulserende storbyen Malmö med sine mange parker, utsikt til Øresundsbroen, HSB Turning Torso – den rare bygningen som snur seg høyt opp i luften, og ikke minst Malmøhus festning. Inne i Malmö sentrum er det også veldig koselig å rusle rundt, se på de mange butikker og kose seg med god mat. Når dere er fornøyd, så kan dere dra tilbake til campingplassen og rekke en tur i svømmebassenget før dere griller dagens middag.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest