Spar tusener på bilverksted i Sverige

Mekaniker reparerer en bil på en Bilverksted i sverige

Det er ikke bare på mat og alkohol du kan spare penger på i Sverige. Du kan spare opptil halve regningen ved å legge inn bilen på bilverksted i Sverige – og handle mens du venter på at bilen blir klar. Se bare hvor mye du kan spare i prislisten vår nederst i artikkelen.

Vi har fått tilbakemeldinger fra nordmenn som har fått svimlende pristilbud på bilservice på merkeverksteder i Norge, mens de samme merkeverkstedene har gitt en langt hyggeligere pris når de var villige til å kjøre over grensen. Bremseskift og oljeskift har gått fra ca. 10 000 kr i Norge til å koste så lite som litt i overkant av 4000 kr i Sverige.

Besparelsene er ofte så store at det ville lønnet seg selv også om du ikke bodde nær svenskegrensen og måtte kjøre langveisfra, overnatte på hotell i Sverige, for så å kjøre hjem igjen.

Svenske bilverksteder for norske kunder

Du trenger ikke å lete lenge for å finne egne bilverksteder som spesialiserer seg på norske kunder. De fleste av disse finnes nær grensen. Det finnes både uavhengige verksteder i Sverige og merkeverksteder for norske bileiere. Disse «spesialverkstedene» er ofte mer fleksible med hensyn til servicetider og norske momsregler, som du kan lese mer om i neste avsnitt. Bilverksted i Sverige kan avtale et tidspunkt med deg og få bilen ferdig reparert og kjøreklar i løpet av få timer, avhengig av bilens servicebehov.

Handle mens du venter

Skulle bilen din ha behov for å stå i mange timer på verkstedet, så vil du kanskje juble over at flere av disse ovennevnte bilverkstedene ofte tilbyr deg gratis lånebil i mellomtiden.

Gjør svensketuren fullkommen og handle billig mat og godt mens bilen din blir godt ivaretatt på bilverksted i Sverige. Fyll opp i både kjøleskap og fryser mens du reparerer bilen din. Eller hvorfor ikke ta turen innover i Sverige og være norsk turist i Sverige for en dag?

Momsfri bilservice i Sverige

Som med momsreglene for innføring av mat, alkohol og tobakk, så er serviceregningen på bilen også momspliktig når du kjører tilbake til Norge. I det øyeblikket du kjører over grensen med en nyreparert bil, innfører du en vare på lik linje med andre varer. 25 % merverdiavgift av hele beløpet må betales når du har betalt for varer inkludert bilservice på over 3000 kr hvis du har vært utenfor Norge i under 24 timer. Verdigrensen øker til 6000 kr hvis du har vært utenlands i mer enn 24 timer.

Men visste du at du kan få refundert den svenske momsen? De fleste verksteder – særlig de som har særlig stor norsk kundebase – tilbyr momsfri service på bilen din. Det vil si at du kan få refundert 25 % svensk merverdiavgift på reparasjoner inntil 3000 kr eller 6000 kr hvis du har oppholdt deg i utlandet i mer enn 24 timer.

Du taper med andre ord ikke noe mer når du kjører innom tollen for å betale den norske merverdigavgiften. Dessuten har du spart tusenvis på både billig mat og drikke og bilservice. Så unngår du både forelegg, eller i verste fall anmeldelse, når du tar det fornuftige valget. Husk å høre med verkstedet og avtal på forhånd om momsfri service, slik at du kan få bekreftet at du får bilregningen uten merverdiavgift.

På Tolletatens nettsider kan du lese mer om gjeldende regler for bilservice i utlandet. Husk at verdigrensen er totalsummen på varer og tjenester du fører inn i Norge.

Innhent flere tilbud for å spare mest mulig på bilservice

Fenomenet om nordmenn som kjører over landegrensene for å få billig service på bilverksted i Sverige har gjort norske kunder et lukrativt marked for svenske verksteder. For deg som forbruker har du en klar fordel. Bruk 10 minutter til å innhente tilbud fra flere bilverksteder i Sverige for å se hvilket verksted som kan gi deg det beste tilbudet.

Så mye sparer du på bilservice i Sverige

Vi vet allerede at de fleste varer er billigere i Sverige enn i vårt eget hjemland. Prisen på tjenester er intet unntak. Tjenester som bilservice i Sverige, derimot – kan skille seg med noen hundre til flere tusen, avhengig av bilmodell og servicebehov.

I tabellen ser du en oversikt over de enorme prisforskjellene etter at vi hadde undersøkt prisene hos ulike bilverksteder i Norge og tilsvarende bilderverksteder i Sverige. Se bare hvor mye du kan spare når du er villig til å kjøre rett over grensen for å sette fra deg bilen på et bilverksted i Sverige:

 

Service Pris i Norge Pris i Sverige Du sparer
Registerreimbytte 17.000 10.000 41 %
Skifte av styreenhet på ABS og ESP 15.000 5.000 66 %
Skifte av slitedeler 17.200 7.200 58 %
Service (longlife) 4.465 2.490 44 %
Bremseklosser foran og bak 3.773 3.060 19 %
Tihengerfeste, avtagbart 11.370 7.242 36 %
Tilhengerfest, fast 8.980 5.451 39 %
Registerrembytte og bremsevæske 11.600 8.240 29 %

Store lønnsforskjeller gir billig bilservice i Sverige

Du lurer kanskje på hvorfor det er enorme prisforskjeller på bilservice i Norge og Sverige. Faktum er at kvaliteten på servicen er den samme i begge land, men lønnsnivået er omtrent 35–40 % høyere i Norge, noe som gjenspeiler seg i verkstedprisene. Bilverksteder må fortsatt forholde seg til for eksempel de strenge kravene for periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll) som i Norge.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lurer du på noe?