Golf i Sverige – En drøm for nordmenn

golf

family shopping

Er det et land vi nordmenn liker å besøke, så er det vårt naboland Sverige. Vi kan vel ikke komme utenom at «söta bror» nettopp er som en bror for oss, og så er det flaks at broren vår kan friste med flott natur og opplevelser på rekke og rad for hele familien. En liten detalj vi ikke bør glemme er den fordelaktige prisforskjellen på en lang rekke varer og tjenester, og det er kanskje også en av grunnene til at Sverige er så populært blant oss nordmenn. Elsker du å spille golf, er det en god idé å legge turen til Sverige, enten det er med familien eller vennegjengen. Sverige har nemlig mye å by på når det kommer til golf.

Å spille golf i Sverige

Golf kanskje ikke er den mest typiske sportsgrenen for hele familien, men likevel holder det på å bli en av de mest populære aktivitetene i Norge. I de fleste familier er det gjerne mannen som spiller golf, men det er jo ikke noe i veien for å dele seg et par timer når man er på tur sammen. På den måten kan alle gjøre det de har lyst til. Reiser et par familier eller vennepar sammen, så er det opplagt at guttene drar og spiller golf, mens jentene kan kose seg med sine interesser. Begge koser seg på formiddagen eller ettermiddagen og senere møtes alle til en god middag og hygger seg sammen resten av kvelden. Perfekt for alle parter og veldig enkelt å få til i Sverige.

Uansett hvor du bor i Norge, så er det aldri langt til en golfbane i Sverige. I de fleste områder er det også mulig å spille på flotte baner på tider av året hvor dette er umulig å få til i Norge. Dette medfører at sesongen blir mye lengre og dere får dermed enda flere sjanser til å reise på en liten tur til nabolandet vårt. En av de andre fordelene er tilbudet om golfpakker i Sverige. I en slik pakke får man opphold på koselige hoteller eller herregårder, en eller flere runder med golf, og kanskje lunsj eller middag med på kjøpet. De fleste stedene kan man velge hvordan pakken skal settes sammen, slik at dere får akkurat det innholdet dere ønsker og samtidig sparer dere altså penger.

Golfheftet gir halv pris på greenfee

En annen mulighet dere har for å spare penger når dere skal spille golf i Sverige, er ved å kjøpe det som kalles for golfheftet. Dette heftet gir deg mulighet for å spille golf på mer enn 900 golfbaner i Sverige og flere andre europeiske land, og samtidig betaler du halv pris for greenfee. Dette betyr at allerede etter to til tre runder med golf, så har du spart inn de pengene golfheftet kostet. Du velger hvilken bane du eller dere vil spille på, bestiller tid og når dere kommer frem så viser dere frem golfheftekortet og betaler kun halv pris. Med det store utvalg av golfbaner som finnes innenfor en kjøretur på tre til fire timer fra Norge, så er det god mulighet for å kombinere en ferietur til flott natur i Sverige og samtidig nyte mange runder på golfbanen til priser vi kun kan drømme om her hjemme.

Bærekraftig ferie

En annen grunn til å velge Sverige som ferie- eller utfluktsdestinasjon, er for å være med på den grønne bølgen som herjer hos våre naboer. Det er ikke mange andre land som har kommet så langt med bærekraftig natur som Sverige, og hvorfor ikke bli med på bølgen og samle litt inspirasjon? Særlig i de store byene som Stockholm og Gøteborg finnes det mange eksempler på bærekraftige prosjekter som man bør få med seg. Det er kort vei dit og når vi er inne på å spille golf i Sverige, så er det rik leilighet til å kombinere golfpakker i Sverige med opplevelser i storbyen.

Bærekraft er kjernen i mange interessante prosjekter som lanseres akkurat nå. Restaurant Garnisonen i Stockholm har nettopp lansert sitt urteprosjekt «Bee Urban Farmers». Inne i det nye byhotellet Hobo, også i Stockholm, vokser urter og grønnsaker til restauranten i et hydroponisk system inne i lobbyen. I Gøteborg er servering av lokale råvarer kjernen til prisvinnende restauranter som Øvre Hus, med biavl på taket. PM & Vänner i Växjö bruker kun lokale råvarer fra Småland og Bloom i parken i Skåne endrer menyen daglig avhengig av hvilke produkter som er tilgjengelige.

I Grenna, utenfor Jönköping, kan du slappe av i det spektakulære drivhuset Uppgrenna Naturhus, som er designet for å skape et pustested for byboere som trenger å slappe av. Og det beste ved det hele er at uansett hvilket sted man velger å reise til, så er det ikke langt til en grønn og flott golfbane i Sverige.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest