Velkommen til Sala Silvergruva

HISTORISK INTRODUKSJON OG BESKRIVELSE
I hundrevis av år ble sølv utvunnet i Sala sølvgruve. Det edle metallet var utrolig viktig for kronen, da det først og fremst ble brukt til mynt. Konger som Gustav Vasa og Karl IX berømmet gruven ved å gi den tilnavnet «Sveriges skattkammer» og «Rikets fremste clenodium».

SAMTIDSBESKRIVELSE
I våre dager er Sala Silvergruva et kjært og populært reisemål, hvor det tilbys ulike typer opplevelser – både over og under bakken. Gruvebesøk, enten planlagt eller ved gruppebestilling, tilbys hele året for både enkeltpersoner og bedrifter. Grupper kan også booke seg inn på kule underjordiske arrangementer, og flotte møte- og konferansefasiliteter er tilgjengelig i en rekke historiske bygninger i gruveområdet.

SESONG BESKRIVELSE
I løpet av vinteren får du store muligheter til å oppleve gruva, gjennom både guidede turer og flere andre spennende arrangementer. I vinterperioden tilbys private avganger, hvor du bestiller hele avgangen selv til festen din – og så får du ha guiden helt for deg selv! I tillegg er det også mulighet for å bestille spennende gruppeopplevelser med mat og drikke i gruva: både som underjordisk afterwork og en flerretters gruvemiddag.

ÅPNINGSTIDER OG BESTILLINGSINFORMASJON

19. DESEMBER 2022 – 8. JANUAR 2023: Stengt

9. JANUAR – 31. MARS 2023
MANDAG: Stengt
TIRSDAG-SØNDAG: Gruven er åpen for deg med forhåndskjøpt billett til omvisning (private gruppeavganger), samt for konferanse- og firmabestillinger.

1. APRIL – 30. APRIL 2023
MANDAG: Stengt*
TIRSDAG-SØNDAG: Gruven er åpen for deg med forhåndskjøpt billett til omvisning (åpne avganger med individuell billett), samt for konferanse- og firmabestillinger.
*7-10 APRIL (langfredag-påskedag), kl 10:30-16:30: Påskeferie åpent med mottakelse i Konstmästargården.

1. MAI – 22. JUNI 2023
DAGLIG: Gruven er åpen for deg med forhåndskjøpt billett til omvisning (åpne avganger med individuell billett), samt for konferanse- og firmabestillinger.

MIDSOMMARHELG 23. – 25. JUNI 2023: Stengt

23. JUNI – 13. AUGUST 2023
Sommeråpent hver dag. Tidspunkter vil bli annonsert tidlig i 2023.

Trappor ner till 16 meters djup. Foto: Rapp Foto

Öppning vid Drottning Christinas schakt, 55-metersnivån. Foto: Rapp Foto

Gruvlaven ovanför Drottning Christinas schakt. Foto: Andreas Vollmer

Baron Hermelins sal på 55-metersnivån. Foto: Rapp Foto

Drottning Christinas lave i slutet av 1800-talet. Foto: Wilhelm Heberle

Lurer du på noe?