Velkommen til Sala Silvergruva

I hundrevis av år ble sølv brutt i Sala Silvergruva. Det edle metallet var utrolig viktig for kronen, fordi den hovedsakelig brukes til mynt. Kings Gustav Vaasa og Karl IX roste gruven ved å gi epitletten som “Svea Rikes skattkammare” og “Riksens Beste Klenodium”.

I dag er Sala Silvergruva et kjære og populært reisemål, hvor ulike typer erfaringer tilbys – både over og underjordisk. Gruvedrift besøk, enten planlagt eller gjennom gruppebestilling, tilbys hele året for både privatpersoner og bedrifter. Grupper kan også bestille i en hard begivenhet med mat og drikke i underverdenen og konferansefasiliteter er lokalisert i Direktørboligen, hvis interiør har vært forberedt på å reflektere i August Heberles tid, på slutten av 1800-tallet.

I vintermånedene 2021-2022 får du flere ulike muligheter for å oppleve gruven via en omvisning. Tirsdag – søndag tilbys turer til både 60- og 155-metersnivå, og hver søndag går den tre timer lange “Stora Gruvturen”. Muligheten for å bestille enten en privat tur eller plass på åpen avgang sammen med andre gruvebesøkende er tilgjengelig. Eller hvorfor ikke bestille vennegjengen til opplevelsen «Fire & Beer», som inkluderer en guidet gruveomvisning og en hyggelig stund med drinker og snacks i et av gruvens oppvarmede bergrom?

Åpningstider og bookinginformasjon

September – midtsommerhelg i juni
Mandager: Stengt
Tirsdag – Fredag: Åpent for gruppebookede private turer
Lørdager: Visninger i gruva med åpne avganger
Søndager: Stora Gruvturen og gruppebooket private turer

 

Kun aktivitetene for gruveturer, konferanser og matopplevelser er åpne i denne perioden og forhåndsbestilling er nødvendig for alle alternativer. Det offentlige området, med bygninger, gruvehull i dagen, turstier og MTB-løype, er imidlertid åpent og mulig å besøke, også når omvisningen er stengt. Gruppebestillinger kan også gjøres av privatpersoner. Alle bestillinger og billettkjøp gjøres på Sala Silvergruvas nettsider.

 

 

Trappor ner till 16 meters djup. Foto: Rapp Foto

Öppning vid Drottning Christinas schakt, 55-metersnivån. Foto: Rapp Foto

Gruvlaven ovanför Drottning Christinas schakt. Foto: Andreas Vollmer

Baron Hermelins sal på 55-metersnivån. Foto: Rapp Foto

Drottning Christinas lave i slutet av 1800-talet. Foto: Wilhelm Heberle