Velkommen til Ljunghusens Golfklubb, et av landets få ekte linksbaner

Ljunghusen er en av Sveriges eldste golfklubber. Klubben ble grunnlagt i 1932, og i 1965 ble den første i landet til å ha 27 hull. Golfbanen er et av landets få ekte linksbaner. Det ligger i et naturreservat bare noen få meter fra Østersjøens hvite sandstrender.

Naturen på landskapet er unikt på det europeiske fastlandet. Bare noen få steder i Danmark, Holland, Belgia og Frankrike danner rammer for golfanlegg som Ljunghusens. Ellers vil du bare finne links og dynelandskapet med sand, strand og ljung på de britiske øyene.

I en av svenske Golf Digests nyeste rangeringer endte Ljunghusen på syvende plass. Bladet skrev: "Golfbanan kunne like godt ha vært i Skottland. Det kan være like gode fairways og greener andre steder i Sverige, men ikke bedre."

Golfbanen er vanligvis spillbart hele året takket være den porøse sandjorden. Fairways er tette og fine, ballen er god i alt vær. Våre greener er glatte og raske. Når de kuttes hardt som ved store konkurranser, er de veldig raske, bare av den høyeste europeiske klassen.

Lurer du på noe?