WÅNGEN UTDANNING TRAV

Wången trener folk som vil jobbe med hester og er Nordens største trener innen travsport.

Videregående utdanning:

Videregående utdanning – Landbruksprogram med fordypnings trav. Yrkesresultat er hestemannskap med mulighet til å ta en unik internasjonal hesterskapsgrad og jobbe med travtrenere f.eks. i Sverige, Frankrike eller USA. Opplæringen inkluderer 18 ukers praksisplass som gir deg uvurderlige kontakter og mange studenter har jobber med gode travledere rett etter endt utdanning. På skolen leser hvert år flere norske studenter, men også studenter fra andre nordiske land.

Folkehøgskole:

Innen folkehøgskolen er det flere kurs; Travhestledsagere, Avansert trav kurset , Profesjonelt trenerkurs, Treningsfysiologi og mer. Kursene blir gitt gjennom Hästsportens Folkhögskola.

Fagskole:

Hovslager Trening med mulighet til å fokusere på flere ferdigheter til å sko travhester.

Universitet:

Leter du etter en universitetsutdanning med en ren travhestorientering? Da er Hippolog-programmet med inrriktning trav valget for deg. Treningen inkluderer både teoretiske og praktiske elementer. Programmet gir et godt grunnlag for å lage en karriere og jobbe profesjonelt med hester, trene hester og mennesker, samt med arbeidsledelse og rådgivning.
Det hippologprogrammet trav er et tre-årig bachelorprogram. Unikt for programmet er den sterke koblingen mellom teori og praksis – det du får høre på forelesningene du da må sette sammen med hestene. Det at du får tilbringe mye tid med hestene og kontinuerlig får teste og utvikle det du leser om, gjør treningstiden veldig morsom.