WÅNGEN UTDANNING ISLANDSHEST

Wången, Nordisk Sentrum for Islanshestopplæring

Wången trener folk som vil jobbe med hester. Her finner du utdanning på alle nivåer fra videregående skole, folkehøgskole, fagskole og universitet.

Videregående utdanning

Videregående utdanning – Landbruksprogram med fokus på islandshest. Yrkesresultat er hestemannskap med mulighet til å ta en hesterskapsgrad og jobbe islandshester f.eks. i Sverige eller på Island.Profesjonell produksjon er hestepersonell og rytterleder. Opplæringen inkluderer minst 15 ukers praksisplass som gir deg uvurderlige kontakter. Hvert år leser de flere norska studenter, men også studenter fra andre nordiske land.

Kurser

Innen folkehøgskolen er det flere kurs, f.eks. Tilläggsutbildning i hästunderstödda insatser, Etologi, Hovvård och Träningsfysiologi og mer. Kursene blir gitt gjennom Hästsportens Folkhögskola.

Fagskole

Hovslagverkstrening med mulighet til å fokusere ekstra på kunnskap til å sko islandske hester.

Universitet

Leter du etter en universitetsutdanning med en ren islandshestorientering? Da er Hippologprogrammet valget for deg. Ett tre-årigt bachelorprogram med spesialisering i islandshest. Treningen inkluderer både teoretiske og praktiske elementer. Programmet gir et godt grunnlag for å lage en karriere og jobbe profesjonelt med hester, trene hester og mennesker, samt med arbeidsledelse og rådgivning.

Utdannelsen gis gjennom SLU (Swedish Agricultural University).

Unikt for programmet er den sterke koblingen mellom teori og praksis – det du får høre på forelesningene du da må sette sammen med hestene. Det at du får tilbringe mye tid med hestene og kontinuerlig får teste og utvikle det du leser om, gjør treningstiden veldig morsom. Läs mer på wangen.se/utbildning

Lurer du på noe?