Velkommen til Verket og Avesta Art - Ett innlevelsesentrum i Dalarna

Verket

Verket i dag er et prisbelønnet Inlevelsemuseum og en spennende møteplass fylt med unike opplevelser og inntrykk. Her møter du som besøkende en spennende blanding av historie, kunst og teknologi. Dels gjennom vår interaktive utstilling om industrihistorie og forskjellige kunstutstillinger som Avesta Art, men også gjennom de permanente installasjonene som er integrert i miljøet, for eksempel glasskunst av Kjell Engman, korridoren av Sonja Nilsson og andre.

De fleste holder til i de tre største salene; Rostugnshallen, Masugnshallen og Martinugnshallen. Totalt kan vi stolt huse utstillinger og arrangementer på et samlet areal på rundt 5000 kvadratmeter, fordelt på flere forskjellige etasjer og gulv, med heis for alle. Du kan oppleve alt dette enten ved å vandre rundt og oppdage deg selv, eller ved omvisninger.

AVESTA ART

Kunstutstillingen Avesta Art ble introdusert i 1995.
Utstillingsnavnet inneholder allerede flere dimensjoner. Kunsthallen er av en unik art, der hver kunstner står overfor utfordringen med å skape et samspill – kontrast eller harmoni – med industrirvenes eget sterke uttrykk i materialer og monumental arkitektur. Med kunstneriske tolkninger som et tillegg til et tilnærmet uberørt industrimiljø, gis også den industrielle arven en unik skilting. Bæring er nettopp dialogen mellom industrihistorie og samtidskunst for Avesta Art som en idé og begivenhet.

Avesta Art var en biennal mellom 1995 og 2010. Fra 2011 arrangeres Avesta Art årlig, og hvert år trekkes et nytt konsept frem.

Målet med utstillingen er å tiltrekke nye grupper besøkende og å bringe Sverige til en konstant attraksjon med og av internasjonal interesse. Hvert år noterer utstillingen rundt 20 000 besøk.

Er Avesta Art og verket det samme?

Mange forveksler Avesta Art med verket. Avesta Art var en kunstbiennal, som ble startet i 1995 og fant sted annethvert år i arbeidet, men fra 2011 er det en kunstutstilling som finner sted hvert år. Fra begynnelsen var det bare plassert i Rostugnshallen, det som også ble kalt hytta. Som et konsept har Avesta Art vokst med årene og er i dag innlosjert gjennom hele verket, fremdeles med både nasjonale og internasjonale samtidskunstnere.

Lurer du på noe?