Velkommen til Västerbottensteatern i Skellefteå

Wendy og Peter Pan er en musikal som passer for alle aldre og er en fri tilpasning av Barries klassiske eventyr om Landet Ingenstans. Den vil spilles som sommerteater i 2023 i Medleforsparken i Skellefteå.

Wendy befinner seg midt i en frigjøring fra barndomshjemmet sitt. Hun føler seg fanget og lengter etter fellesskap. Wendys måte å håndtere sin familiesituasjon på, ved å ta vare på sine mindre søsken, er å underholde dem med historier om den trotsige figuren Peter Pan, som sier at han aldri vil bli voksen. Til tross for fellesskapet med de yngre søsknene, søker Wendy etter større utfordringer, og de bekymrede foreldrene hennes blir plaget av hennes nattlige turer og forsøker å hindre henne fra å være sammen med ungdomsgjengen som henger rundt deres gate.

En kveld når Wendy passer på søsknene, får den spennende fantasiverdenen de fyller livet med plutselig liv. Sammen med den flyvende Peter Pan kastes de inn i en voldsom reise på liv og død.

I forestillingen blandes, akkurat som i Barries fortelling, absurd humor med halsbrekkende dramatikk, men stykket berører også vemod og savn. Hvilke menneskeskjebner skjuler seg egentlig bak den perfekte fasaden som finnes i Wendys barndomshjem? Det er en historie om å bli voksen eller nekte å bli det, om å utfordre sine frykter, men også om at en smertefull avskjed kan være nødvendig for å finne nye veier. Men fremfor alt er det en historie om å gi seg hen til sin villeste fantasi.

I Wendy og Peter Pan, regissert av Annika Kofoed, fylles scenen av en stor ensemble med en blanding av skuespillere og dansende musikalske artister. En kjær tilbakekomst for publikum som tidligere har sett Ringaren i Notre Dame, er P-O Nilssons m

Bestill billett her

Västerbottensteatern er fylkets teater i Västerbotten og holder til i Skellefteå. Teateret produserer mellom 8 og 10 nye forestillinger hvert år og spiller rundt 400-500 forestillinger årlig i Skellefteå, Umeå og på turné i regionen. Teateret har som mål å ivareta og bygge videre på Västerbottens rike tradisjon av fortelling, og i 2018 ble Nordisk Berättarcentrum en del av teaterets virksomhet. Västerbottensteatern har også spisskompetanse innenfor pedagogisk teater gjennom avdelingen UngHästen, som tilbyr teater som et pedagogisk verktøy i barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler.

I 2020 feiret Västerbottensteatern sitt 40-årsjubileum som fylketeater og nå er teateret på en spennende reise. Høsten 2021 flyttet Västerbottensteatern inn i det nybygde Sara kulturhus midt i Skellefteå sentrum. Dette gir nye muligheter og utfordringer for teateret, og de ser frem til å kunne tilby enda mer spennende og engasjerende forestillinger til sitt publikum.