Velkommen til Uddevalla - i hjertet av Bohuslän

Foto: Linda Svensson, LS Photo & Design

Uddevalla er kanskje en liten by, men fortsatt stor i forhold til andre Bohuslænske byer. Man kan si at Uddevalla er en godt bevart hemmelighet, omgitt av et unikt landskap av skjærgården utenfor og fjorder nærmest byen. Fjell, skoger og klipper oppleves på nært hold og den indre skjærgården med sine rolige farvann og rikelig grøntområder innbyr til båtturer året rundt. Litt vest venter et landskap av klipper formet av havet salt og is. Den lett tilgjengelig og levende bohuskysten er en av sitt slag i verden. Her kan du spise den beste fisk og fersk sjømat!

Foto: Lars-Gunnar Hallsten

Salta opplevelser i Uddevalla

På sommeren er det ekstra mye å gjøre og mange flotte områder å besøke i Uddevalla. Disse inkluderer Gustafsberg, Sveriges eldste bad og spa resort som daterer seg fra 1700-tallet som ligger fantastisk på Byfjorden. Legg merke til Gustafberg spennende historie og vakker arkitektur, bade i sjøen, spise et godt måltid eller ta en kaffepause.

Fra Gustafsberg går du med fordel på strandpromenaden, litt over ni kilometer lang gangvei som fører fra den unike Skalbanksmuseet med verdens største skjellsandbanker til den fine badeplassen Lindesnäs. Strandpromenaden är ett underbart promenadstråk längs havet och lika vacker året om.

I Uddevalla, kan du gå båtliv i Bohuslæn skjærgården. Ride skjærgårdsbåtene til vår vakre strender eller dra på en dagstur er Bassholmen som er en idyllisk øy i Uddevallas skjærgård som er et naturreservat og har et rikt utvalg av ekte svenske landsbygda. Det er også en båt museum og en marina. De hvite skjærgårdsbåtene går fra den sørlige havnebyen Uddevalla sentrum et par ganger i uken om sommeren.

Foto: Fredrik Bogren

Plasseringen, mat og mennesker

Uddevalla er den pulserende byen i Bohuslæn med et bredt utvalg av arrangementer og kultur hele året. I løpet av våren og sommeren inviterer Uddevalla på matmesser, sportsarrangementer og byens festivaler, som for Uddevalla Solid Sound - Bohuslæns største musikkfestival med Sveriges artistelite på scenen, og Uddevallakalaset - en festival for hele familien. I løpet av høsten og vinteren er det markeder, musikk og masse stemningsfulle konserter som fyller kalenderen.

Bohuslæns Museum er et levende kulturelt senter som ligger sentralt i Uddevalla, med hundretusener besøkende hvert år. Besøk deres utstillinger, foredrag eller andre arrangementer. Her er kunst med ekte Bohuslænsk tilkobling, samtidskunst og permanente utstillinger som viser Bohuslæns historie.

Velkommen til Uddevalla - i hjertet av Bohuslän!

Lurer du på noe?