Nyt kultur og god mat

Velkommen til Såguddens Friluftsmuseum, Nyt kultur og god mat i et fantastisk miljø

Såguddens Friluftsmuseum ligger vakkert til ved Kyrkvikens strand i Arvika. Spaser blant historiske bygninger i idylliske omgivelser, besøk museet om sommeren og nyt en kaffe med fin utsikt over innsjøen.
Såguddens Friluftsmuseum ligger vakkert til ved bredden av Kyrkviken, bare et steinkast fra Arvika sentrum. Her kan du vandre rundt blant rundt 20 museumsbygninger fra 1600–1800-tallet i det vestlige Värmland. Storbondegården er et sommeråpent museum som tar deg med på en spennende reise gjennom historien. Gården har moderne miljøer med vakre folkeskap, møbler og kjøkkenutstyr samt dalmalerier. En interessant utstilling fra antikken til middelalderen, middelalderske kirkeskulpturer, kirkemalerier og skamens historie.

I området er det også en lekeplass med et berøringsfritt underlag, dyreparker om sommeren, urtehage og en rik flora med et stort antall svenske trær hvis navn er skiltet. I dyreparkene kan du besøke bondedyrene om sommeren. Hvis du blir sulten, kan du ta en pause på Kafé & Kök Nystuga.

Gjennom året arrangeres det arrangementer som midtsommerfeiring, nasjonaldagsfeiring, Såguddens dag, julemarked og mer.

Lurer du på noe?