Velkommen til Oldergaard Glashytta og studio i Öland

Robert Oldergaard skape kunstverk i glass og med ulike teknikker. Inspirasjonen kommer fra naturen i Öland og fra historier og eventyr som Robert fant opp for barna sine. Robert skaper også smykker som er unikt designet i rent sølv og glass.

Jeg heter Robert Oldergaard og har jobbet med det jeg elsker, siden slutten av 80-tallet. Så kom jeg som lærling til Orrefors Kosta Boda og lærte alt om teknikkene, glasset og materialene til de eldste og mest dyktige kunstnerne, designerne og glassmestrene. Jeg har deres kunnskap med meg når jeg forvandler den glødende glassmassen til nye unike glassgjenstander.

Fra lærling gikk jeg videre som lærer på Orrefors Glasskola for å jobbe som frilansartist i min egen glasshytte på gården.

Gården min Oldergården i Öland har vært i arven siden 1700-tallet og inneholder alt jeg trenger. Hytte, studio, verksted og omgivelser som inspirerer meg hver dag. Her er mange historier som gjennomsyrer fantasien min. Blant annet den enorme skatten av arabiske sølvmynter som mine forfedre brøytet opp en vårdag. Skatten kan sees på Kalmar County Museum, men gjenspeiles også i kunsten min. En av mine gals heter egentlig vikingtid.

På Oldergården bor også hunden “Fläsk Doris” min konstante våpenbærer og datter Carla som begge deler min livsglede. Men kalkstein under føttene, åpen himmel over jordene og havet utenfor brannene jeg på i hytta og fortsetter å skape. Det er rikdom for meg.