Velkommen til Motala Motormuseum

Gi deg selv den ultimate motorhistoriske opplevelsen hos oss. Trå inn i en verden der tiden stopper opp og motorenes pulserende hjerteslag fyller luften. Utforsk våre detaljerte miljøer fra fortiden, der hvert hjørne forteller en historie. I vår autentiske bilverksted fra 1920-30-tallet kan du lytte til “montørene” mens de diskuterer på “öschöttska”, og kjenne duften av svunne tider.

Men det er ikke bare miljøene som tar deg tilbake i tid – det er også våre kjøretøy. Glid frem til revykongen Karl Gerhards Daimler fra 1961, der “Jazzgossen” spiller når du nærmer deg. Eller la deg fascinere av nasjonalskalden Verner von Heidenstams majestetiske Chrysler Imperial 1931, der du kan høre hans stemme lese poesi fra baksetet.

Og for den som elsker tohjulinger, er vår samling av motorsykler og mopeder en sann skatt. Fra klassiske italienske skjønnheter som MV Augusta og Moto Guzzi til unike maskiner som Megola med stjernemotor i fremhjulet, har hver modell sin egen historie å fortelle.

Men vent, det er mer! Våre spesialutstillinger tar deg på enda dypere dykk ned i motorhistorien. Fra elfordoenes spede begynnelse til de adrenalinfylte racerbilene fra rally til F1, er det noe for enhver å oppdage og sette pris på.

Så slå deg ned i førersetet og gjør deg klar for en reise gjennom Sveriges motorhistorie. Velkommen til Motala Motormuseum – der hver vridning av nøkkelen åpner dører til fortiden og fremtidens muligheter.

Lurer du på noe?