Velkommen til Klarälvdalens Folkhögskola i Stöllet, Värmland

Klarälvdalen folkehøgskole fokuserer på natur, kultur, veiledning og guiding, pleie og omsorg, skoling, utdanning, generell kurs og muligheten til å lese høyskoleåret. Vi er i et naturlig miljø på Klarälvenstrand i Stöllet, men også i Hagfors, Sunne og Södra Viken.

Ikke glem å lytte til vår podcast Klafhspodd

Generelt kurs: Du kan studere opptak for å kunne studere videre ved polyteknisk høgskole eller universitet. Ved vår skole er det allmennkurs på både grunnskole- og ungdomsskolenivå. Du starter på ditt nivå og laster inn tillatelsene du trenger. Det er også mulig å studere spesialkompetanse i enkelte fag. Du studerer fellesfag på videregående. Du starter på det nivået du er på og har gode muligheter til å påvirke både innhold og arbeidsmåter.

 

Tekstil og klær med fokus på bærekraft: På dette kurset får du bli kjent med ulike tekstilteknikker, med utgangspunkt i miljømessig bærekraft. Du vil blant annet jobbe med å sy om og ta vare på klær, prøve tekstiltrykk, gjenbruk og materiallære.

 

Les og skriv noveller: Dette kurset passer for deg som ønsker å starte med skriving. Det passer også for deg som ønsker å utvikle skriveferdighetene dine og få innsikt i tekstenes iboende kraft og funksjon. Kanskje har du tenkt lenge på å skrive, men ikke helt lyktes? Kanskje har du et prosjekt som ligger og venter og trenger litt hjelp på veien?
 

Natur- og faunavern: Natur- og faunavern er en praktisk naturvernutdanning for deg som drømmer om å jobbe i og med naturen. Etter å ha studert natur- og faunavern kan du for eksempel jobbe med forvaltning og vern av dyr og natur, inventar, praktisk naturvern, veiledning og naturinformasjon.

 

Skogutdanning: Denne utdanningen retter seg mot deg som ønsker en gratis jobb med naturen som arbeidsplass, jobber i skognæringen eller har egen skog som du ønsker å pleie. Du lærer blant annet ulike teknikker, trelære og å vise hensyn til natur og kultur. Etter bestått fullført utdanning kan du også søke på skogteknikerstudiet ved Gammelkroppa skogskole.

 

Selvhushold: Hos Self-catering får du lære hvordan du dyrker din egen mat, bygger ditt eget hus og hvordan du kan bli selvforsynt på andre måter. Du får en bred kunnskap som kan være en start på å realisere drømmene om en landlig bolig.

 

Assisterende sykepleier: Utdanningen som retter seg mot de som ønsker å jobbe innen helse, eldreomsorg eller med mennesker med nedsatt funksjonsevne. Vi er en del av Omsorgs- og pleiehøgskolen, som er et kvalitetsstempel i utdanningen din.

Lurer du på noe?