Velkommen til Kanal Museet i Trollhättan

Velkommen til Kanalmuseet, et unikt kulturarv hvor du kan oppleve historien bak Trollhätte kanal og dens sluser. Museet åpnet i 1984 og ligger i en imponerende bygning fra 1700-tallet, som er bevart og nå står som en perle i den vakre omgivelsen.

Når du besøker museet, vil du oppleve en spennende reise gjennom historien, fra den første byggingen av kanalen til nåtiden. Du vil se en samling av over 50 båtmodeller, samt en unik samling av arbeidsbåtene og dykkerdrakten fra 1800-tallet med alle de viktige verktøyene som var nødvendige for arbeidet under vannet. Du vil også oppleve den gamle smia og snekkerverkstedet fra samme æra, som er gjenoppbygget på museet.

I tillegg til de historiske artefaktene, vil du også få oppleve alle minnene fra kanalselskapets gjester gjennom årene, ved å se gjestebøkene fra 1796 og fremover. Du vil bli betatt av den vakre kapteinsalongen, der du kan sitte i de røde velourmøblene og tenke på de mektige sjøreisene som har blitt utført på kanalen.

Så hvis du vil ha en fullstendig opplevelse av Trollhätte kanal, besøk Kanalmuseet i dag. Her vil du oppleve historier fra 1700-tallet til nåtiden, og oppleve det unike kulturarvet som er viktig for vår svenske historie. Vi åpner 26/6 2023 Velkommen!

Lurer du på noe?