Jamtli Historieland er åpent onsdager-søndager 8. juli-16. august 2020. Museet er også åpent mandager og tirsdager denne perioden. For åpningstider og priser for resten av året, se www.jamtli.com

Her er alltid noe å se og gjøre - hele året! Hvert år kommer 200 000 besøkende til Jamtli i Östersund. Mange av dem er familier med barn. Noen er interessert i historie, andre besøker bare for å ha en fin dag i et annet miljø.

Om sommeren blir det spesielt magisk når Jamtli Historieland åpner dørene. De historiske husene vekker liv og rollespillere gir besøkende en følelse av å reise i tide. Overalt møtes historiespill for alle barn, og hver dag blir besøkende tatt til dramatiserte turer gjennom Jamtli. Hør hva hushjelpen kan fortelle deg om året 1785 og smake barkbrødet. Se bondenes slåttermaskin 1895 og hjelp til å hakke høyet. Opplev byens markedsliv i 1895, og få tiltalende ord innen du går til kirken. I 1942 er dette en beredskap. Bytt rasjonering kort med husmor eller smake kullboller hos skogsarbeidere. I 1956 er det lysere tider med biler ved bensinstasjon 50talrock musikk. I "The Modern Society in 1975" blir nostalgiske erfaringer tilbudt på en tid vi husker, og det blir virkelig lattjolajban i "Fem myror-parken". Jamtli Historieland er åpen hver dag fra 20. juni til 16. august 2020, kl. 10.00 til 17.00.

Jamtli utstillinger kan besøkes hele året, tirsdag-søndag kl 11-17. Her finner du blant annet den 1000-årige Överhogdalsboaderna - Europas eldste komplette bildveving. De midlertidige utstillingene adresserer nåværende former og trender innen kunst, fotografi og sosial utvikling. Gjennom året kan du også besøke Nationalmuseum Jamtli. En arena for kunst og designopplevelser som viser maleri, skulptur, håndverk og design fra Nationalmuseums samlinger.