Velkommen til Ingmarsspelen i Nås Dalarna 2020

Ingmarsspelen 2020 må dessverre avlyses 

Styret er helt enig i denne vanskelige beslutningen, som også er forankret av Martin Lindström og flere andre utenfor styret. Den rådende situasjonen angående Corona-pandemien og Folkehelsetilsynets direktiv om offentlige arrangementer gjør at vi ikke ser noe annet valg enn å avbryte. Vi har alle gledet oss veldig til årets spill, og beslutningen om å avlyse føles derfor veldig trist. Reservasjonssituasjonen er også dyster da de fleste av de bestilte bussene er kansellert pga. virus pandemi.

Vi må se frem til Ingmarsspelen 2021 i stedet og gjøre en skikkelig investering og markedsføring for den sesongen.
Vi sender deg de aller beste hilsener fra styret og håper du blir sunn og fri fra Coronavirus.
Alt godt


Premiere fredag 26/6 klokka 19.00

Lørdag 27/6 kl 15.00
Søndag 28/6 kl 15.00
Mandag 29/6 kl 19.00
Tirsdag 30/6 kl 16

Ingmarsspelen blir utført i autentiske omgivelser ved bredden av elven Västerdal hver sommer i Nås. Det er en dramatisering av Selma Lagerlöfs bok Jerusalem i Dalarne (1901), den første delen om Nåsbor, som ble grepet av en vekkelse og bestemte seg for å emigrere til Jerusalem. Personen som ledet vekkelsen, Hellgum, har en viktig rolle. Mot ham står den unge Ingmar, som blir tro mot hjemmet og gården, men som må forlate kjæresten, Gertrud. Hun står en stund under påvirkning av onde naturkrefter og ønsker deretter å hevne seg på Ingmar. Men til slutt tilgir hun ham og følger hennes tidligere kall til å reise til Jerusalem.

De mentale konfliktene i stykket presenteres med overbevisende kraft. Tidlig forsto samtidskunstnere storheten i Selma Lagerlöfs historie. Victor Sjöström og den svenske filmindustrien produserte bl.a. filmer (1918-1925) om århundreskiftet fra Sverige og Dalarna. Direktør Billie August gjør om selskapet for det hvite lerretet og for SVT 1996.

1958/59 Rune Lindström dramatiserer teksten til stykket Ingmarsspelen. Hver sommer siden premieren 4. juli 1959 har Ingmar Games blitt fremført på spillestedet i Nås hvor de virkelige hendelsene skjedde på slutten av 1800-tallet. Eventyret, dramaet og grunnlaget for den berømte skildringen av Selma Lagerlöf da 37 Nåsbor under press fra en karismatisk vekkelsesprediker bestemmer seg for å forlate alt og emigrere til Jerusalem har resultert i et sommerteater som har vært iscenesatt i nesten 60 år.