Velkommen til Flygmuseet F 21 i Luleå

Flygmuseet F 21 er et museum som er dedikert til historien om luftfart i Sverige, spesielt krigsfly og deres betydning. Museet ligger i Luleå, i nærheten av Luleå flyplass, og har en imponerende samling av flymaskiner fra forskjellige perioder og krigskonflikter. Flygmuseet F 21 har sin opprinnelse fra F 21 flygflottilj som var en del av det svenske forsvaret. F 21 flygflottilj ble grunnlagt i 1941 og opererte med forskjellige flymaskiner frem til 2003. F 21 er i full drift og deltar i den nasjonale opprustningen på grunn av den globale situasjonen.

Flygmuseet F 21 gir besøkende en unik opplevelse av luftfartshistorien. Museet arrangerer en nasjonal flydag omtrent hvert fjerde år. Foredrag holdes noen ganger på museet av Svensk Flyghistorisk Forening. Her kan man oppleve historien om svenske og utenlandske flymaskiner som F 21 har brukt, og lære mer om krigsfly og deres betydning for Sverige.

Besøkende på Flygmuseet F 21 kan se en rekke ulike flymaskiner, inkludert jagerfly som J 21R og J 35J, transportfly som Tp 79 og Tp 84, og helikoptre som Hkp 6 og Hkp 10. Museet har også en utstilling av luftvern og et galleri med bilder og annet materiale som dokumenterer F 21 flygflottiljs historie.

Flygmuseet F 21 er åpent for besøkende fra juni til august, og utenom sesongen åpner museet for grupper og skoleklasser etter avtale. Museet tilbyr også muligheten til å leie lokaler for arrangementer, som bursdager eller konferanser.

Besøk Flygmuseet F 21 og oppdag historien om fly og deres betydning for Sverige!

flygmuseetf21.se

Lurer du på noe?