Velkommen til Bohus Fästning

14 beleiringer. Aldri inntatt.

Bohus festning er en nordisk kulturarv uten sidestykke. 14 ganger har svenske, danske og norske styrker uten framgang beleiret plassen, og her har både konger dronninger, helgener og hekser passert revy i mer enn 700 år. I de mørke kjellerhulene har fanger lidd de verste kvaler, og på Borggården finnes fortsatt brønnen som er et resultat av dødsdømte fangers slit. I to århundrer har festningen vært en ruin, noe som garanterer at den voldsomme delen av historien er forbi, og plassen er i dag et meget populært utfluktsmål.

I disse dager får besøkende mer enn gjerne komme innenfor murene, der roen hersker for det meste. Besøk Bohus festning og skriv deg inn i den nordiske historien.

Nå er alle hjertelig velkommen til å besøke Bohus festning for å se og føle all denne mektige historien. Det er også en rekke ulike aktiviteter å delta på og arrangementer å delta i! Over 10 barnaktiviteter er inkludert i inngangsprisen, som for eksempel hoppeborg, bueskyting, ridderturnering, flåteturer og treff tårnet med mer. Digital guidet tur tar deg rundt hele Bohus festning. Den finnes på norsk, svensk, engelsk, dansk og tysk, og tar omtrent en time. (Den er tilpasset mobiltelefonen).

Salutt skytes hver lørdag og søndag (alle røde dager) kl. 12.00.

Arrangementer 2023:

23. juni
Midsommer på Bohus festning – Feire svensk midsommer med oss! Dans rundt midsommerstangen, lag blomsterkranser og nyt mat og drikke.

5. august
I magiens tegn – En dag med fokus på kropp og sjel. Yoga, foredrag, levende musikk og et marked som tilbyr medietjenester og gjenstander.

9-10. september
Nordisk stormaktstid og høstmarked – Vi gjenskaper den nordiske stormaktstiden med ladde musketter, kanoner og slagoppvisninger. I tillegg tilbyr helgen et tradisjonelt håndverksmarked fylt med lukter og smaker av høsttiden.

2-3. desember
Jul på Bohus festning – Den første helgen i desember fylles den middelalderske borggården med unike utstillere, dufter, smaker og dekorasjoner i julestemning.

For mer spesifikk informasjon, åpningstider og priser, besøk vår hjemmeside. Følg oss gjerne på Instagram og Facebook!

Lurer du på noe?