Velkommen til Birka Folkhögskola, nær Östersund og med utsikt over Åre-fjellene

10 kilometer utenfor Östersund ligger Birka Folkhögskola, like ved Storsjöns strand og utsikt over Åre-fjellene.

Her blir du møtt av dedikerte og kunnskapsrike medarbeidere, mange forskjellige utdannelser og mennesker fra hele verden som også valgte å studere i vårt kreative miljø. Vi ønsker å invitere deg til felles aktiviteter, foredrag og konserter. For å gi alle roen og muligheten til å føle seg bra med oss, er vi en helt rusfri skole.

Hos oss vokser mennesker ved å dele kunnskap, utvikle sammen og bruke de riktige ressursene for å lære nye ting. Vi har plass til rundt 200 elever, og på internatet kan vi tilby 70 rom med utsikt som du vil måtte betale dyrt for resten av verden. Etter dine år hos oss vil du ha fått kunnskap, minner og venner for livet.

Spillutvikling

Spillutvikling er kurset for deg som vil lage dine egne dataspill! Det er et praktisk og kreativt kurs hvor du får utvikle og utdype både deg selv og din interesse for dataspill. Lær det grunnleggende innen design, grafikk og programmering. Du får innsikt i hele produksjonskjeden fra skissearbeid til sluttprodukt. Emnet er en ettårig kunstnerisk utdanning gitt på heltid. Kurset er online.

Songwriting Production

En kombinasjon av datamaskin, lydkort og kreativ musikkøvelse er i fokus for denne opplæringen. Vi tar opp, behandler lydspor, mikser og jobber også med midi-signaler. Ideen din blir til en sang eller komposisjon. Du vil også ha tilgang til skolens musikkstudio.

Jazz / improvisasjon

Med improvisasjon og ensemble som spiller i fokus og vekt på hørselsspill, spiller vi musikk med en gledelig og permissiv holdning. Vi ønsker å inspirere deg til å være ditt beste selv som musiker og person og til å gi gleden i alt du gjør!

Folkemusikk

Her får du sjansen til å utdype kunnskapen din om svensk / skandinavisk folkemusikk og å bli kjent med deg mer med den jämtlandske musikktradisjonen.

Klassisk musikk

Vi ønsker å vise fram rollen som klassisk musikk og muligheter i dagens musikklima og samfunn. Hos oss kan du studere klassisk sang, piano, fiolin, gitar, cello, fløyte, klarinett og opptaker.

Introduksjonsår Jazz

Introduksjonsår Jazz er for de som spiller et instrument, men er en nybegynner innen jazzmusikk. Med improvisasjon og ensemble som spiller i fokus og vekt på hørselsspill, leker vi med en leken, glad og permissiv holdning.

Online Video Creator

Er du en kreativ person som brenner for å fortelle historier? Vil du investere i å nå ut med et bevegelig bilde på nettet? Så har du kommet rett. Online Video Creator er en utdanning for deg som vil lage interessante og gode videoer i sosiale medier.

Avhengighetsterapeut

Avhengighetsterapeut en er videreutdanning for de som i dag jobber som behandlingspedagog, sosialpedagog eller er aktive i bransjen og ønsker å videreutdanne deg innen avhengighetsområdet.

Sosialpedagog

Som sosialpedagog støtter du sårbare mennesker i ulike aldre i hverdagen med fokus på forebyggende og fremmende arbeid, både på individnivå og i gruppe. Vår utdanning er toårig med mulighet for å velge fordypning i år to. Spesialiseringene vi tilbyr er:

  1. Sosialpedagog med spesialisering innen behandlingsmetoder
  2. Sosialpedagog med spesialisering innen endringsarbeid gjennom friluftspedagogikk

Generell linje

Den generelle linjen er folkehøgskolens tilsvarer den videregående skolens treårige program. Men å studere på Birka folkehøgskole betyr mer enn bare fagstudier. Her er det fellesskap, nærhet til lærerne og utvikling av møter med andre kursdeltakere på skolen.

Skogutdanning

Dette er en utdanning som er rettet mot deg som eier skog, vil eie skog i fremtiden, som i ditt arbeid kommer i kontakt med skog eller på annen måte er interessert i skogseierskap.

Sommerkurser

Hver sommer på Birka tilbyr vi en rekke sommerkurs uken etter midtsommer. En uke hvor vi lærer nye ting, møter nye mennesker og gleder oss over den vakre naturen rundt Birka.

Konferanse

Trenger du et nytt og inspirerende sted å holde konferanser og møter? Vi i Birka tilbyr deg friske rom med alt du måtte trenge, alt i et kreativt og naturskjønt miljø. Lokalene våre har plass til 15 til 130 personer, inkludert lokaler, utstyr, kaffe og frukt. Hvis du vil velge middag, lunsj eller kveldskaffe, ordner vi det også.

Hvis du går langt eller har ansatte som har en lang vei å gå, er det også rom til leie. Totalt 24 senger er tilgjengelige i løpet av skoleåret. Om sommeren har vi plass til over 100 mennesker å bo hos oss. Vi kan også tilby deg spennende aktiviteter der vi sammen med et av kursene våre arrangerer en opplevelse for deg. Alt fra yoga til utendørsaktiviteter som frisbeegolf til musikkonserter.

Lurer du på noe?