Velkommen til Abecita Popkonst & Foto

Hos Abecita Popkonst & Foto er det ingen krav til forkunnskaper – du trenger ikke «kunne kunst» eller være på noen spesiell måte. Museet tilbyr deg et øyeblikk hvor du kan puste ut, få nye inntrykk og etterlate oss litt rikere på inntrykk og opplevelser.

Abecita Popkonst & Foto holder til i en gammel fabrikk i Borås og er et av Sveriges største kunstmuseer. Popkunst og fotokunst vises på 2400 kvm og fotoutstillingene skiftes med jevne mellomrom. Kjente fotografer blandes med nye navn og det er alltid veldig høy kvalitet på utstillingene som kan vise alt fra kraftfulle naturfotografier til motefotografering, pressefotografi, portretter og kule gatefotografier. Samlingens popkunst inkluderer store navn som Andy Warhol, Richard Hamilton, David Hockney, Roy Lichtenstein og Louise Bourgeois. Museet viser også tekstilkunst fra nordiske tekstilkunstnere som May Bente Aronsen, Norge og Eva Schjölberg, Norge.

I vår kafé tilbyr vi alle besøkende kaffe eller te og i den velassorterte butikken finnes unike fotobøker, vakre sølvsmykker, postkort og morsomme detaljer. Du er velkommen til oss alle dager i uken unntatt mandager, da vi holder stengt.”

Utstillingsperioder 2022:
27. januar – 15. mai Claes Grundsten, Alison Jackson, Louise Bourgeois og Mathias Johansson m.fl.
19. mai – 2. oktober Olle Ljungström, Årets bilde, Andrea Björsell m.fl.
6. oktober – januar 2023 Tore Hagman, Pontus Höök m.fl.

Lurer du på noe?